بیست سال سابقه در مرزداران

مراقبت از ناخن ها: نکات بهداشتی

در این مطلب قصد داریم به نکات مـهم برای داشـتـن ناخن ها ی سلامت و جذاب بپردازیم:

۱- از رژیم غـذایی متـعــادل کــه شــامــل مقادیر فراوان از میوه ها و سبزیجات تازه، حبوبات و گوشت می باشد اســتفاده کنید.

۲- هــنـگـام انـجام وظـایف خـانه به ویـژه شستن ظرفها از دستکش استفاده کنید.

۳- ناخن را با برس ویژه تمیز کنید مخصوصاً پس از کار با مواد کثیف.

۴- برای سوهان کشیدن ناخنهایتان از سوهانهای نرم و ظریف استفاده کرده و هـیچگاه ناخنها را در دو جهت سوهان نکشید. ناخن هـا را تنها از سـمـت گوشـه به سمت مرکز ناخن در یک جهت سوهان بکشید.

۵- از ناخنها استفاده ابزاری نکنید مثلا از آنها برای بیرون آوردن منگنه استفاده نکنید.

۶- ناخنها را خشک و تمیز نگاه دارید این کار کمک میکند تا باکتریها و قارچها روی ناخنها تجمع پیدا نکنند.

۷- اگر ناخنهای پایتان ضخیم بوده و کوتاه کردن آنها دشوار است آنها را بمدت ۵ الی ۱۰ دقیقه درون مخلوط آب و نمک گرم (یک قاشق چای خوری نمک در نیم لیتر آب) فرو ببرید. این کار باعث نرم شدن آنها می گردد.

۸- ناخنها را برای دارا بودن حداکثر استحکام بـاید بـطور مستقیم کوتاه کرده و اندکی در گوشه ها گرد شوند.

۹- هیچگاه کوتیکول ناخن را جدا نسازید چون این کار باعث ایجاد عفونت می گردد.

۱۰- از جویدن ناخنها خودداری کنید.

۱۱- صـابون و مواد شوینده قوی سبب خشکی و ترک برداشتن ناخنها می گردند. بـرای شستن دستها از صابونهای ملایم استفاده کنید.

۱۲- بیش از یکبار در هفته از لاک برها استفـاده نـکنـیـد زیـرا آنـها بـاعـث خشـکی ناخن میگردند. در صورت استفاده از آنها از لاک برهای فاقد استون استفاده کنید.

۱۳- پیش از باغبانی ناخنهای خود را در صابون فرو ببرید این کار سبب می شود کثـافـات به زیر ناخنها نفوذ نکنند.

۱۴- پس از سوهان کشیدن ناخن هـا، آنهـا را برای چنـد دقیـقه درون آب گرم صابون دار ماساژ دهید تا چربی ناخنها گرفته شود.

۱۵- یک تا سه ماه از سال به ناخنهای خود استراحت دهید و هیچ گـونه لاک و یـا نـاخـن مصنوعی بکار نبرید تا ناخنها مجددا سلامتی خود را بازیابند.

۱۶- آب و مایعات فراوان بنوشید.

۱۷- برای داشتن ناخنهای سلامت، مصرف روزانه ۲٫۵ میـلی گـرم بـیوتـیـن (غیـر از زنـان باردار) و غذاهای حاوی بیوتین مانند تخم مرغ و جگر بسیار مفید می باشد.

۱۸- هر روز دستان و ناخن های خود را با مواد مرطوب کننده مرطوب کنید. همــچنین از غذاهای سرشار از سولفور و سیلیکون مانند گل کلم و ماهی استفتده کنید.

۱۹- آب هویج تازه بنوشید چون سرشار از کلسیم و فسفر بوده و در استحکام ناخنـهـا بسیار مفید می باشد.

۲۰- براق کننده لب برای نرم کردن ناخنها بسیار موثر میباشد.

۲۱- از لاک بر پیش از لاک زدن نیز استفاده کنید زیرا با زدودن چربی ناخن آن را برای قرار گرفتن بهتر لاک آماده می سازد.

۲۲- بـرای زدودن لکهای ایجاد شده توسط گرد و غبار و باکتریها و یا لاکها مـی تـوانـیـد از مـخلوط ۱۰ قسـمت آب و یـک قسـمت سفـید کنــنده خانگی استفاده کرده و لکها را پاک کنید.

۲۳- پس از لاک زدن حتما از براق کننده لاک (برق ناخن) استفاده کنید زیرا باعث می شود ناخن ها در برابر شکنندگی مقاوم تر شوند. همچـنین بـراق کنـنـده را بـدون لاک نـیــز به ناخنهای خود بزنید زیرا با این کار رطوبت ناخنها حفظ می گردد.

 

 

برگرفته از: http://www.mardoman.net

اطلاعات نویسنده

admin

هیچ نظری وجود ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *